Pielea îmbătrânită are nevoie nu doar de îngrijire zilnică, ci și de proceduri speciale de întinerire. Ele ajută la netezirea ridurilor, strânge ovalul, oferă pielii o nuanță plăcută, catifelare și elasticitate. Nu este necesar să mergeți la salon - puteți îmbunătăți starea feței acasă.
Probleme ale pielii în vârstă: ce trebuie să faci
Cosmetologii sunt siguri că îmbătrânirea pielii începe la vârsta de 25 de ani. Primele semne nu sunt foarte vizibile. Treptat, epiderma își pierde elasticitatea, își pierde capacitatea de a reține umiditatea, după o noapte de somn plină pielea nu mai are timp să se refacă. În fiecare an este nevoie de produse cosmetice din ce în ce mai puternice, este nevoie de tratamente de salon. La 40 de ani, problema devine evidentă, devine din ce în ce mai greu să ascunzi defectele la machiaj. Principalele semne ale îmbătrânirii includ:
- modificarea densității epidermei;
- uscăciune crescută a pielii, peeling vizibil;
- pori dilatati si relief neuniform;
- pigmentare neuniformă;
- ten pământiu;
- umflare, mai ales vizibilă sub ochi;
- oval „plutitor" al feței;
- pliuri mici care tind să se adâncească.
Tipul de piele se poate schimba odată cu vârsta. Femeile care aveau pielea normală când erau tinere se plâng de uscăciune crescută. Epiderma grasă suferă de deshidratare și iritație, reacționează la schimbările meteorologice și la produsele cosmetice noi.
Deteriorarea rapidă a tenului nu este întotdeauna asociată cu vârsta. Aspectul este afectat negativ de:
- malnutriție;
- fumatul și alcoolul;
- lipsa aerului proaspăt;
- somn insuficient;
- curățare prea agresivă;
- produse cosmetice neadecvate;
- tulburări hormonale.
Înainte de a începe tratamentele anti-îmbătrânire la domiciliu, trebuie să eliminați cât mai mult posibil factorii negativi. Este important să creșteți cantitatea de lichide pe care o beți și să vă monitorizați dieta. Meniul include cat mai multe legume si fructe proaspete, produse lactate fermentate, fibre naturale. Este indicat să renunțați complet la țigări și să reduceți foarte mult cantitatea de alcool, să dormiți suficient și să mergeți mai mult.
Întinerirea la domiciliu: proceduri necesare
O cosmeticiană cu experiență poate dezvolta un program individual anti-îmbătrânire și poate selecta produsele cosmetice adecvate. Ritualul tău zilnic ar trebui să includă:
- Curățare blândă cu preparate foarte blânde, îmbogățite cu uleiuri naturale, colagen marin, proteine din mătase și vitamine. Este mai bine să înlocuiți apa de la robinet cu apă fiartă, filtrată sau de izvor.
- Umidificare pe mai multe niveluri. Singura crema universala nu va putea mentine echilibrul hidro-lipidic la un nivel optim. Se recomandă mai întâi hidratarea feței cu o loțiune îmbogățită cu extracte din plante și acid hialuronic, apoi aplicați o emulsie lichidă și o cremă hrănitoare. Cosmeticele de înaltă calitate sunt absorbite rapid fără a provoca disconfort. Aplicarea în mai multe etape vă permite să păstrați umiditatea în piele, previne exfolierea și uscarea.
- Alimentație echilibrată. Este recomandat să aplicați mai întâi serul pe față și abia apoi să lubrifiați pielea cu cremă. Produsele de restaurare profundă se aplică în cicluri de 20-30 de zile. De exemplu, după finalizarea unui curs de retinol, puteți face o scurtă pauză și puteți începe să utilizați produse cu acid hialuronic sau vitamina C.
Un excelent remediu anti-îmbătrânire - măști cu colagen, retinol și acid hialuronic.
Din când în când pielea are nevoie de tratamente mai active. Curățarea temeinică este esențială pentru a îmbunătăți tenul. În locul peelingurilor agresive se folosesc gommage-uri blânde. Produsele cremoase se aplica pe fata, asteapta cateva minute si ruleaza masa cu degetele. În același timp, solzii cornoase, glandele sebacee, reziduurile cosmetice și alte impurități sunt îndepărtate de pe suprafața pielii. După o astfel de procedură, fața se luminează, ridurile fine sunt netezite, apare un fard de obraz. Puteți repeta curățarea de 1-2 ori pe săptămână.
Nu se folosesc geluri agresive pentru demachiere, ci uleiuri hidrofile saturate care curata pielea pana la pori si nu o usuca.
Pielea matură este bine influențată de peelingul superficial. Acasă, puteți folosi formulări cu adaos de acizi din fructe. Îndepărtează ușor celulele moarte, împrospătează fața și îmbunătățesc penetrarea nutrienților. Peelingurile mai blânde cu glicol sunt potrivite pentru pielea foarte uscată și subțire. Se recomanda folosirea preparatelor din seria profesionala, sunt mai eficiente. Cursul exact depinde de starea persoanei. Peelingurile acide nu trebuie folosite primăvara și vara, lumina activă a soarelui contribuie la apariția petelor de vârstă.
Crema de lifting selectată corespunzător va strânge ovalul feței și va preveni ptoza legată de vârstă.
Metode tradiționale de combatere a îmbătrânirii pielii
Uleiurile de bază și esențiale sunt utilizate în mod activ pentru întinerirea pielii. Acestea trebuie aplicate pe o față bine curățată, evitând zona ochilor. Texturile bogate de ulei formează o peliculă protectoare pe suprafața pielii, ajutând la netezirea ridurilor și la reținerea umidității în piele. La uleiul de bază de migdale, soia sau piersici se adaugă câteva picături de eter. Uleiul de lavandă sau iasomie combate hiperpigmentarea și hrănește intens pielea uscată. Rozul are un ușor efect de lifting și este potrivit pentru automasaj. Ienupărul îngustează porii dilatați și echilibrează ușurarea, neroli netezește liniile fine, relaxează și accelerează regenerarea celulară.
În loc de tonice industriale, puteți folosi decocturi din plante. Patrunjelul lumineaza pielea si indeparteaza petele de varsta, musetelul amelioreaza uscaciunea si descuamarea, coaja de stejar minimizeaza porii. După ce te-ai spălat pe față dimineața sau seara, clătește-ți fața cu un decoct rece.
Uleiurile vegetale de bază pot fi folosite pentru comprese fierbinți și împachetări corporale. Sunt utile mai ales iarna când pielea suferă de uscăciune.
Măștile de casă vor ajuta la strângerea ovalului feței, la împrospătarea pielii și la îmbunătățirea culorii acesteia. Argila roșie ajută la pielea lentă și lipsită de tonii. Pulberea se amesteca cu laptele caldut pana se formeaza o pasta nu prea groasa. Se aplică pe pielea curată timp de 10-15 minute și se spală bine mai întâi cu apă caldă, apoi cu apă rece. Pentru o nutriție profundă și elasticitate, este potrivită o mască de drojdie proaspătă cu lapte, proteina bătută strânge ușor ovalul și reduce porii dilatați. Măștile din fructe de pădure proaspete au un efect excelent de hidratare, exfoliere și albire: zmeură, căpșuni, cireșe, struguri. Procedurile se desfășoară în cursuri, după 8-10 aplicații puteți face o pauză.